VEILIGHEIDSBRILLEN

Ook daar kunnen we u mee helpen

Veiligheidsbrillen

Wetzel Optiek Optometrie en Horen is leverancier van veiligheidsbrillen en werkbrillen en werkt hiervoor samen met Proteye.

Proteye is de fabrikant en ontwikkelt haar eigen veiligheidsbrillen. De werkbrillen die zij produceren worden op voorschrift gemaakt, zoals veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen en perslucht maskerbrillen. Daarnaast produceren zij enkele specialistische consumenten producten; duikglazen en zwembrillen op sterkte volgens voorschrift en sportbrillen voor squash en sporten met hogere risico’s op oogletsel.

De veiligheidsbrillen worden geproduceerd met diverse lenstypen, enkelvoudig, bifocaal en progressieve (multifocale) uitvoeringen. Deze worden uitgevoerd in de verschillende materialen: CR 39 (gewoon kunststof), thermisch gehard mineraal en ProLite.  ProLite is licht, dun erg sterk en heeft naast een hoog impact een goede chemische weerstand.

De veiligheidsbrillen uitgevoerd in CR 39 en in gehard mineraal zijn allen gecertificeerd naar 2016/425 met EN 166 en EN 172 en vallen in klasse 1S.  De veiligheidsbrillen uitgevoerd in ProLite materiaal zijn gecertificeerd met EN 166 en EN 172  vallen in klasse 1F.

De gecertificeerde veiligheidszonnebrillen en zelfs meekleurende veiligheidsbrillen zijn gecertificeerd met EN 172.
Door een grote eigen voorraad enkelvoudige glazen kunnen ze deze brillen meestal binnen 3 dagen bij Wetzel Optiek Optometrie en Horen bezorgen. De recept bifocale en progressieve uitvoeringen hebben een levertijd van ca. 10 dagen.

proteye-klein

Kom bij ons langs of maak een afspraak voor

Contact